Influenssaohjeet

3Miten ehkäisen tautia?

  • Hyvä käsihygienia
  • Yski kertakäyttönenäliinaan, laita nenäliina roskiin

Taudin oireet

Oireina äkillinen kuume yli 38 astetta, yskä, kurkkukipu, nuha, lihas- ja nivelkivut, myös vatsakivut mahdollisia.

Toimintaohjeet

Normaali kotihoito, särkylääke tarvittaessa. Tauti kestää yleensä reilun viikon. Mikäli taudinkuva on erittäin vaikea tai tauti pitkittyy, on syytä ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

Suositus

Influenssan mahdollisesti saapuessa ensisijainen yhteydenotto työterveyshuoltoon on puhelimitse taudin leviämisen estämiseksi. Suositamme, että työntekijä voisi sairastaa kotonaan 5 vrk ilmoittamalla sairaudestaan puhelimitse esimiehelleen. Influenssa-aikana suositamme myös, että työnantaja hyväksyy työterveyshoitajan tai työterveyshuollon sairaanhoitajan kirjoittaman 5 vrk:n sairauslomatodistuksen.

Katso lisätietoja: Sosiaali- ja terveysministeriö tai Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Työterveyshuoltojen kunnalliset yksiköt ovat verkostoituneet Työ ja Terveys ry:ksi. Tarjoamme laadukkaita työterveyshuoltopalveluja valtakunnallisesti. Lue lisää Työ ja Terveys ry.


Hyödyllisiä linkkejä

Ajanvarauspuheluissa esiintyy häiriöitä

Kallaveden Työterveyden palvelupisteen ajanvarausjärjestelmässä esiintyy häiriöitä. Osa puheluista katkeaa kesken ja soittaja ei pääse varaamaan aikaa.

Ongelmaa selvittävät ICT-toimittaja ja pari puhelinoperaattoria.

Jos teillä esiintyy tätä ongelmaa, voitte olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai

puhelimitse hallintosihteereihin Auli Äikäs,  044 792 8230 tai Saila Piippo, 044 791 8231. 

Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa.

 

 

EA 1 Ensiapukurssi (16 t)

 


 EA 1 Ensiapukurssi (16 t)

Kallaveden Työterveys järjestää Kuopiossa, Viestikatu 7, 3. kerrossa

 

EA 1 ensiapukurssin 11. – 12.12.2018 klo 8:30-16

 

Ensiapukurssi EA 1® antaa perustiedot ja -taidot auttaa hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Kurssin sisältö noudattelee SPR:n ohjeistuksia. Ensiapukurssin EA 1® -todistus on voimassa kolme vuotta.

Sisältö:

Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa

 

Hätäensiavun perusteet 

 

o Tajuttomalle annettava ensiapu

 

o Peruselvytys

o Vierasesine hengitysteissä

o Verenkierron häiriötila (sokki)

o Verenvuoden tyrehdyttäminen

Haavat

Tavallisimmat sairauskohtaukset

Palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat

Nivelvammat ja murtumat

Myrkytykset

 

Kurssin hinta on 114 € / osallistuja. Ensiapukurssien hintoihin lisätään alv 24 %.

 

Ensiapukurssien hinnat sisältävät teoriaopetuksen, käytännön harjoitukset ja kurssitodistukset. Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 osallistujaa. Kurssi toteutetaan, mikäli 10 osallistujaa ilmoittautuu.

 

 

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 31.11.2018 mennessä:

 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 044 – 791 8215

 

 Nina Niskanen

 

työterveyshoitaja, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja (ETK)

Kallaveden Työterveys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisinsoittojärjestelmän käyttöönotto

Kallaveden Työterveydessä otetaan käyttöön 22.2.2018 takaisinsoittojärjestelmä, joka on käytössä esim. Kuopion terveyskeskuksessa ja suun terveydenhuollon palvelualueella.  Tämän muutoksen avulla pystymme palvelemaan tehokkaammin ja joustavammin ajanvaraus- ja muissa puhelinasioissa. Jatkossa puhelun aikana valitsette nauhoitetun tiedotteen ohjaamana, onko asianne

- kiireellinen päivystysajanvaraus (tai saman päivän ajan peruminen)

- kiireetön ajanvaraus / muu kiireetön asia

Järjestelmä ohjaa teitä joko pysyttelemään jonossa tai jättämään soittopyynnön. On tärkeää, että kuuntelette tiedotteen loppuun ja teette valinnat, jotta soittonne rekisteröityy takaisinsoittolistalle. Mikäli soitatte tuntemattomasta numerosta, pyytää järjestelmä teitä näppäilemään puhelinnumeronne. Mikäli ette jätä numeroa, puhelunne ei jää takaisinsoittolistalle.

Kiireellisiin puheluihin vastataan mahdollisimman pian. Jos jätätte kiireellisen soittopyynnön, pysytte jonossa samalla sijalla kuin odottaessanne linjalla puhelimeen vastaamista. Automaatti myös ohjaa teidät kiireelliseen soittopyyntöön odotettuanne linjalla tietyn ajan.

Kiireettömät takaisinsoitot on tavoitteenamme purkaa saman päivän aikana. Mikäli ette vastaa ensimmäiseen takaisinsoittoon, yritämme puolen tunnin kuluttua uudelleen. Jos ette voi vastata myöskään tähän puheluun, on teidän soitettava uudelleen ajanvaraukseen.

Tämän järjestelmän myötä siirrymme palvelemaan teitä yhdestä numerosta, joka on        017-218 288. Numero palvelee ma-to klo 7:45-15:45 ja perjantaisin klo 7:45-14:45. Poikkeavista palveluajoista laitamme aina erillisen tiedotteen tiedotejärjestelmään.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Tuula Savolainen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 044-791 8229

Yhteystiedot

Käyntiosoite:
Viestikatu 7, B-rappu, 3. kerros, 70600 Kuopio

Ajankohtaista

  • 1
  • 2